Diensten

Indien u met vragen zit, gelieve mij te contacteren via de contactpagina. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op om uw probleem op te lossen.

Verven en behangen

Tasso en vliesbehang
Een van mijn hoofdactiviteiten is het behangen met vlies- of tassobehang. Daarna wordt hierop geschilderd. Het soort vlies kan vrij gekozen worden, alsook de kleur van de verf.Het aanbrengen van decoratief behang behoort tot onze werkzaamheden. Ruimtes die meer onderhevig zijn aan mechanische schade(trappenhuizen,gangen, etc.) kunnen met glasweefsel met verschillende motieven worden beplakt en beschilderd.
Gescheurde plafonds/wanden kunnen wij ter versteviging met glasvlies beplakken.

Plankenvloeren en parket

Renovatie : Dit gebeurt machinaal tot alle verf / vernis / en andere onzuiverheden verdwenen zijn. Het fijnschuren is enorm belangrijk. De fijne schuurlijnen zijn blijkbaar weggeschuurd, maar bij het behandelen komen de fijne schuurlijnen zichtbaar. Door mijn ervaring en het gebruik van professioneel materiaal, is het oppervlak volledig vrijwaard van alle schuurlijnen. De voegen tussen de planken worden eveneens gerenoveerd, wat zeer belangrijk is, zodat bij het aanbrengen van de beits of vernis zowel de planken als de voegen één geheel vormen.

Nieuwe plankenvloer en parket : Verschillende houtsoorten met verschillende afmetingen, worden vervaardigd uit 3 lagen met een toplaag. Het voordeel is, dat deze planken niet meer uitzetten nog krimpen. De planken kunnen rechtstreeks op beton, vloeren of houten platen gelijmd of zwevend geleged worden.

Voor renovatie van plankenvloeren : +- 35 euro / m² met vernis inbegrepen.

Trappen

Machinaal renoveren
Een trap is vervaardigd uit een duurzaam materiaal zoals eik, beuk, pitch-paine enz. Deze houtsoorten hebben mooie nerven. Waarom deze verven als er andere mogelijkheden zijn zoals beitsen, vernissen, enz. De gebruikte afwerkingsproducten hebben een garantie van 20 jaar.

bekleden van betonnen trappen
Het bekleden van betonnen trappen, gebeurt met samengestelde planken uit eik, beuk, pasilander enz. De toplaag is +- 5 cm. Het voordeel is dat de planken niet meer uitzetten of krimpen door weersomstandigheden of de luchtvochtigheid. Er wordt zowel de treden, de stootbortden, de zijflanken, de neuzen bekleed en eventueel een balustrade aangemaakt.

Deuren

De binnendeuren, deurkaders en deurlijsten worden verwijderd zonder beschadiging van het behang.

De verf of vernis wordt gedecapeerd d.m.v. baddompeling ( max. 15 min / keer , dus geen vervorming ) totdat +- 90 % van de verf of vernis verwijderd is.
De prijs voor het decaperen ven één deur, deurkaders en lijsten komt met het afwerken en het behandelen met een watergedragen vernis op +- 375 €. Het plaatsen van de deur met kaders en lijsten wordt gerekend aan 25 € per uur.
Een techniek van oppervlaktebehandeling, zoals beitsen / kleuren / vernissen / boenen enz. kan worden toegepast.

Opm. De deurkaders worden teruggeplaatst voor het pleisteren van de muren, dit om te vermijden dat het pleisterwerk breder uitvalt dan de kaders.

Meubelen

Er bestaat een grote variëteit in meubelen. Daarom wordt ieder te renoveren meubel ter plaatse bekeken om een prijsofferte op te maken.
Een grote vraag is het verbleken van donkere meubels. Het merendeel gebeurt door baddompeling waarbij de lijm niet wordt aangetast. Na het drogen wordt alle hout geschuurd tot een glad oppervlak bekomen wordt en daarna kan een beits, boenwas, vernis, enz. aangebracht worden.

Keukenmeubilair

De keuken is een leef en werkruimte waarbij het hout van het keukenmeubilair dikwijls beschadigd is. Dit keukenmeubilair was oorspronkelijk donkerbruin van tint, typisch voor het behandelde meubilair in de jaren 1970 – 1980. Het meubel wordt ontdaan van alle bruine kleur en onzuiverheden tot in de poriën. Een beits (verschillende kleuren) en een 2 componentenvernis wordt aangebracht en is bestand tegen water, vetten, krassen, dampen enz. Het meubilair mag zelfs gereinigd worden met allerhande kuisproducten.

Leggen van terras

Het terras en alle onderdelen zijn vervaardigd uit kunststof en er zijn geen vijzen of andere verbindingen zichtbaar. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar. Eveneeens zoals op de foto kunnen de terrasplanken langs beide kanten gelegd worden. Er zijn ook geen verbindingen zichtbaar.
De garantie is 20 jaar.